Hlavní navigace

Cvičení a strava podle Michelle Obamové

1. 2. 2011

Sdílet

První dáma USA Michelle Obamová v pořadu americké televize ABC uvedla, že její kampaň Let's Move, jejímž cílem je přimět děti ke cvičení, není o tom, aby Američanům říkala, co mají dělat.  Zlepšení stravovacích návyků a cvičení jsou prý „otázkou národní bezpečnosti“. Napsala to agentura AP. K tématu: Hýbejme se! varuje Michelle Obamová před epidemií dětské obezity

První dáma USA Michelle Obamová v pořadu americké televize ABC uvedla, že její kampaň Let's Move, jejímž cílem je přimět děti ke cvičení, není o tom, aby Američanům říkala, co mají dělat. 

Zlepšení stravovacích návyků a cvičení jsou prý „otázkou národní bezpečnosti“. Napsala to agentura AP.

Program Let's Move zahájila Obamová před necelým rokem a v poslední době se jej snaží uplatnit i v rámci americké armády. V televizním rozhovoru uvedla, že příliš mnoho mladých vojáků a vojaček se nemůže účastnit výcviku, protože nejsou dostatečně fit. 

Americká první dáma také prohlásila, že cílem jejího programu není poučovat a říkat lidem, co dělat. Spíše se prý snaží klást důraz na to, aby se k lidem o výživě a zdravém životním stylu dostaly informace, na jejichž základě se mohou samostatně rozhodovat. 

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).