James Bond si do whisky led nedával, protože zchlazením whisky potlačí veškeré aroma. Určitě ne kvůli ředění. Už jen proto, že opravdu dobrou whisky si člověk nejlépe vychutná naředěnou "sodou", nebo ještě lépe pramenitou vodou... Ale třeba k bourbonu už led patří.
Obecněji vzato, argument, že v ledu si platíme velmi drahou vodu, má smysl u nějakých těch mcdonaldů v Čechách, kdy vám kelímek zpoloviny naplní ledem a pak po rysku dotočí limonádou. (V civilizovanějších zemích a v civilizovanějších stravovnách v ČR je automatický refill, takže tento argument padá.) Připustíme-li, že do whisky lze led přidat, pak kdekoliv na světě vám led přelijí odměřeným množstvím whisky, tj. o nic vás nešidí; zaplnit panáka kostkou ledu a dolít whiskou po rysku zatím stále nikoho nenapadlo, zaplaťpámbu.