Já jsem ale nepsal primárně o cholesterolu, ale o tom, že v článku jsou uvedeny evidentní lži.
Jednak o tom, co je to lecitin, jednak o tom, že lecitin obsahuje jenom nenasycené tuky, což je lež jako věž, a hned se přispěchá s vysvětlením, že nenasycené jsou tělu příznivé – aneb chlácholení založení na lži.
Pak přispěcháte vy s polovičatým vysvětlením o cholesterolu z webu oslavujícího vejce. A o tom cholesterolovém textu by se dalo úspěšně pochybovat a z mnoha stran jej úspěšně vědecky napadnout.
Zdá se, že se nám tu sjely lobbisté a lobbistky, kteří lživě se snaží dokázat, že není zdravější potravina na světě, než vejce, a nestydí se lhát na úrovni, že i baron prášil by se červenat za takové manipulace.
Proč? Má to agrární analytik Pavel Havel zapotřebí lhát jak ten nejhorší manipulátor? Má to zapotřebí redakce Vitalia? Má to zapotřebí paní Rybářová?
Já vím, jsem nepříjemný. Rozumím, že průměrný člověk tomu nerozumí a posadí se na zadek, jakmile zakrdláte do textu nějaká ta odborná slovíčka „lecitin“, „nenasycené mastné kyseliny“, „biomembrána“, „kyselina linolová“, „abrakadabra“ a další – průměrný člověk řekne „tý jo, ti o tom musí něco vědět“. V tu chvíli je průměrný člověk váš a věří vám cokoli.
A pokud o tom něco víte, tak koukáte, a ptáte se, proč si ti lidé dovolí psát takové ptákoviny a nepravdy, a ještě veřejně se přiznávat k manipulaci a neznalostem.
Prostě se divím, že takové manipulace máte zapotřebí. A to vše kvůli obyčejným vejcím. A vitalia spolu s dalšími zúčastněnými se pak proměňuje v Goebbelsovu metodu protlačení vajec. Proč? Chcete ztratit poslední zbytek důvěryhodnosti?