Vlákno názorů k článku Dělená strava - na vlastní tělo a žaludek od Ruprdt - Mne by zajímalo, kde berete to celozrnné pečivo? Sama...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2010 23:13

    Ruprdt (neregistrovaný)

    Mne by zajímalo, kde berete to celozrnné pečivo?

    Sama si denně pečete?

    Protože v obchodě ho prakticky nekoupíte. Jen zavádějící podvody typu vícezrnné, tmavé, cereální, ... pečivo, které reálně je z bílé vymleté mouky (plus často i ze strouhanky ze starého pečiva, které se neprodalo), jen obarvené na tmavo a z marketingových důvodů posypané nějakým zrním či ovesnými vločkami, aby to vypadalo cool bio.

  • 4. 11. 2010 10:11

    Renata Petříčková (neregistrovaný)

    To je pravda, je to zavádějící název, ale kdysi, před lety jsem kupovávala v Tescu rohlíky, které byly "jako šrot" a jejich chuť se nedala srovnávat s tím, co se dnes takto prezentuje, tam je maximálně, v tom lepším případě mírný podíl celozrné mouky. V horším je to obarvené nebo přidaná semínka - slunečnice nebo sezam, aby se to tvářilo...

    Kdo chce opravdu celozrnost, musí si péct, to je pravda. Ostatní musí vzít zavděk tím, co trh nabízí a zkoušet hledat, i když je to často zoufalá práce...

  • 11. 11. 2010 10:21

    adg (neregistrovaný)

    a proto je jednodussi pecivo vyloucit ze "zakladu stravovani" a dochucovat si jina jidla "zrnim" typu len/ovesne vlocky/slunec­nice/... pecivo to bud obarvene nebo bile pripadne celozrne se pak stane obcasnym doplnkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).