Mne by zajímalo, kde berete to celozrnné pečivo?
Sama si denně pečete?
Protože v obchodě ho prakticky nekoupíte. Jen zavádějící podvody typu vícezrnné, tmavé, cereální, ... pečivo, které reálně je z bílé vymleté mouky (plus často i ze strouhanky ze starého pečiva, které se neprodalo), jen obarvené na tmavo a z marketingových důvodů posypané nějakým zrním či ovesnými vločkami, aby to vypadalo cool bio.
To je pravda, je to zavádějící název, ale kdysi, před lety jsem kupovávala v Tescu rohlíky, které byly "jako šrot" a jejich chuť se nedala srovnávat s tím, co se dnes takto prezentuje, tam je maximálně, v tom lepším případě mírný podíl celozrné mouky. V horším je to obarvené nebo přidaná semínka - slunečnice nebo sezam, aby se to tvářilo...
Kdo chce opravdu celozrnost, musí si péct, to je pravda. Ostatní musí vzít zavděk tím, co trh nabízí a zkoušet hledat, i když je to často zoufalá práce...