Já bych dodal, že jejich zvířata nejedla hormony, antibiotika, masokostní moučku ze semletých mrtvol, řadu chemických preparátů, apod.
Já bych ještě dodal, že jejich vejce nebyla od velkoklecí s umělými preparáty, potravou.
Jejich obilí a zelenina pravděpodobně by dnes byla vitamínovou bombou, protože půda nebyla tak vyčerpaná a sklizeň byla daleko menší, tedy obilí a zelenina přijalo mnohonásobně více rznorodých a potřebných minerálů a stopových prvků.
Nebyla všudypřítomná chemie, hormony, enzymy, urychlovače růstu toho a onoho. Divili byste se, kolik látek včetně hormonů dostanou i taková jablka na velkopěstírnách ovoce jen proto, aby supermarkety dostaly své krásné kulaté, nestrupavé míče.
Ve skutenčosti si myslím, že každá potravina před stovkami let byla nabitá vitamíny i minerály a samozřejmě s chybějícími chemickými i jinými sračkami mnohonásobně více, než cokoli dnes jíme. Proto dnešní tatáž potravina je úplně něco jiného.
I proto si myslím, že zelenina jako další zdroj vitamínů tolik nebyla potřeba, stejně tak jako dnešní jídelníček je vhodný (a to ještě kdoví jestli) pro naší zmršenou kvalitu potravin – nemáme co radit, jak minulost jedla.