Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Miloslav Ponkrác - Já bych dodal, že jejich zvířata nejedla hormony,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2010 13:57

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já bych dodal, že jejich zvířata nejedla hormony, antibiotika, masokostní moučku ze semletých mrtvol, řadu chemických preparátů, apod.

    Já bych ještě dodal, že jejich vejce nebyla od velkoklecí s umělými preparáty, potravou.

    Jejich obilí a zelenina pravděpodobně by dnes byla vitamínovou bombou, protože půda nebyla tak vyčerpaná a sklizeň byla daleko menší, tedy obilí a zelenina přijalo mnohonásobně více rznorodých a potřebných minerálů a stopových prvků.

    Nebyla všudypřítomná chemie, hormony, enzymy, urychlovače růstu toho a onoho. Divili byste se, kolik látek včetně hormonů dostanou i taková jablka na velkopěstírnách ovoce jen proto, aby supermarkety dostaly své krásné kulaté, nestrupavé míče.

    Ve skutenčosti si myslím, že každá potravina před stovkami let byla nabitá vitamíny i minerály a samozřejmě s chybějícími chemickými i jinými sračkami mnohonásobně více, než cokoli dnes jíme. Proto dnešní tatáž potravina je úplně něco jiného.

    I proto si myslím, že zelenina jako další zdroj vitamínů tolik nebyla potřeba, stejně tak jako dnešní jídelníček je vhodný (a to ještě kdoví jestli) pro naší zmršenou kvalitu potravin – nemáme co radit, jak minulost jedla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).