Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Pablo - Podivejte se pane chytrý, tady nejde jen o to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2010 1:32

    Pablo (neregistrovaný)

    Podivejte se pane chytrý, tady nejde jen o to že tehdy byla něco kdoví jaká bomba (ať už vitamínová, nebo bakteriální), tady jde taky o to jaké je tu prostředí teď.

    Jen za posledních sto let bylo vypuštěno do ovzduší kdoví kolik tun zplodin z ropy, a ještě kdoví kolik různého sajrajtu. Na naší zemi taky vybuchlo hodně atomových bomb, o některých ani nevíme. A to ani nemluvím o havárii v Černobylu, kde uniklo do ovzduší daleko víc zplodin než v Hirošimě a Nagasaky dohromady. Rozdíl v radiaci země teď, a před sto lety, rozhodně stojí za povšimnutí. Ale co to blábolím, vždyť to už nikdo nezjistí. Myslím si že kdyby se naši předkové ocitli v naší době, za nějaký čas by jim bylo hodně zle, protože narozdíl od nás by na to nebyli zvyklí.

    A co se týče obilí, tak jen například, naši předkové v něm neměli tolik lepku, kterého tam bylo dosaženo šlechtěním. Jen se zkuste zeptat babičky, co je to bezlepková dieta, v jejich době prostě neexistovala, protože nebyla zapotřebí. Takže obilné semínko z doby faraonů, se s tím dnešním nedá srovnávat, ať už je zaseto v jakékoliv půdě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).