Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Pavel - A teď trochu reality: Když před 100 lety začali lidi prozkoumávat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2010 10:22

    Pavel (neregistrovaný)

    A teď trochu reality:

    Když před 100 lety začali lidi prozkoumávat Antarktidu, popisovali, že je celá pokrytá asi milimetrovou vrsvou popílku. Tenkrát nevědeli, co to je, dnes už víme, že to bylo znečištění způsobené průmyslem. Dnes je Antarktida viceméně bílá. Tak si z toho odvoďte, jestli teď dýcháme větší sajrajty než před sto lety.

    Lepku je dnes v obilí MÉNĚ než dříve, promluvte si s libovolným cukrářem nepo pekařem, jaký je dnes problém upéct vláčné pečivo. To, že se dnes pečivo tak drobí je způsobeno právě nedostatkem lepku.

    Co se týče bezplepkových diet, tak zaprvé, ne že by tenkrát nebyly zapotřebí, jen se tenkrát ještě nevědělo, z čeho lidi mají ty problémy a že je na to třeba nasadit dietu.

    Druhá věc je, že tenkrát bylo obecně méně alergií, ale i o tom už se ví, že současný nárůst počtu alergií je způsobený přehnanou hygienou. Ostatně nejúpornější alergie se dnes léčí tak, že se pacient zámrně nakazí cizopasníky, kteří zaměstnají jeho imutní systém a ten přestane z nudy dělat hlouposti.

    To že dnes je hůře než před sto lety tvrdili už staří Římané a od té doby to opakují všechny generace. Přesto se ale lidem žiji stále lépe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).