Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Jarda_P - Puda je vycerpana dnes vice, nez kdysi. Sice...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2010 17:26

    Jarda_P

    Puda je vycerpana dnes vice, nez kdysi. Sice se hnoji, jak o zivot, ale prakticky vyhradne jen NPK. NPK je tedy dost, ale ve strave clovek potrebuje i jine slozky, napriklad magnesium. Proc myslite, ze dnes tolik lidi trpi nedostatkem magnesia?

    A nejde jen o to, ze je puda vycerpana. Jde take o to, ze v ni prakticky nezbyl zadny humus a mikroflora. Je nepropustna, takze kdyz hodne prsi, skonci pole v nedalekem potoce, ale hladina spodni vody je spise nedostatecna a temer se nezvedne. K nepropustnosti prispiva i to, ze v dolnich vrstvach pudy se behem obdobi umelych hnojiv vytvorila z techto hnojiv temer uplne nepropustna vrstva. Je to podobne, jako kdyby pole bylo podlozeno souvislou vrstvou plastu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).