Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Helena - Vazeny, nemate pravdu. Pokud jde o lepek a spaldu. Prave...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2010 17:45

    Helena (neregistrovaný)

    Vazeny, nemate pravdu.
    Pokud jde o lepek a spaldu. Prave naopak spalda je psenice s vysokym obsahem lepku (t.j. bilkovina), proto se z ni dobre pece, dobre lepi.
    Bezna psenice ma nizsi obsah lepku.
    Mystifikujete lidi a potom ti co opravdu maji alergii na lepek ( a to nejen v psenici, ale i v zitu, jecmeni a velmi pravdepodobne i v ovsu), tem je nabizena jako alternativa spalda – „tu pry muzou, ze nema lepek.“
    Nemuzou, spalda ma hodne lepku – nevhodna pro bezlepkovou dietu !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).