Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Tom - 1. Ty tučné recepty si vařili bohatí jednou týdně,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2010 9:50

    Tom (neregistrovaný)

    1. Ty tučné recepty si vařili bohatí jednou týdně, chudí 2× do roka. Obyč maso byl luxus. Vařili se různé kaše, suché brabory nebo syrová zelenina, houby, kopřivy, když byl hlad tak pekli mech…
    2. Tvrdit, že smažeňák je původní staročeský recept, může nej de_il – smažeňák vznikl chvilku před 1SV.
    3.Staročeské recepty jsou: bažant na medu, divočák na trnkách. Lidi vařili to co měli nebo našli-ulovili v lese. Maso se dělalo na sladko a bylo to výborný! Jinak by to nevařili.
    Tvrdit, že Rettigová byla kuchařka… tvrdí se to, ale pravda to není! Vařit nikdy neuměla, slavná je, jen proto že napsala knihu v češtině.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).