Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Vašek - Horník opravdu potřebuje tu samou energii jako kdokoli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2010 11:24

    Vašek (neregistrovaný)

    Horník opravdu potřebuje tu samou energii jako kdokoli jiný? Já jsem „kancelářská krysa“ a opravdu nemám takový energetický výdaj jako horník. Proto když budu jíst každý den šest knedlíků, tak budu za chvíli tlustej jako prase, ale horník prostě nasbírané kalorie spálí.

    A stejně to bezpochyb je i při porovnání běžného života člověka dnešního a člověka z předminulého století. Hodně mastit, aby jídlo mělo energetickou hodnotu, aby člověk mohl celý den makat na poli. Dneska se i zemědělec nadře mnohem míň než zemědělec v dobách, kdy neměl traktor a hromadu dalších strojů, které mu ulehčují práci.

    Stejně tak se mění i chuť. Mimochodem víte, jak chutnalo hovězí v 18. století? Jak chutnalo kuře? Možná bysme byli překvapení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).