Názor k článku Děsy staročeské kuchyně od Banjo - Většina jídel se vařila bez receptu. Ostatně na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2010 10:49

    Banjo (neregistrovaný)

    Většina jídel se vařila bez receptu. Ostatně na co recept, když do dob Marie Terezie umělo číst jenom pár potrhlých učenců, že? Maso se jedlo v chudších rodinách jenom o velkých svátcích.
    Samozřejmostí bylo velké zastoupení luštěnin, různé obilné kaše a od 30leté války také brambory a polévky.
    A cílem nebylo ani tak si pochutnat a za dvě hodiny nevědět, že jsem něco jedl a zajít si na další gáblík.
    Tam šlo hlavně o to, zahnat hlad na co nejdelší dobu.
    Jo a k tomu průzkumu a smaženém sýru – není to žádná ryze česká specialita, ale znají to skoro na celém světě. Za český přínos světové kuchyni považuji třeba bramborák.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).