To je článek nevalné kvality. Nezbývá než souhlasit s ostatními komentáři. Autor studiu pramenů mnoho nedal. K výtkám uvedeným v ostatních příspěvcích bych jen připojil, že o české a staročeské kuchyni psáti a nezmíniti jíchy řídké, polo řídké a husté je vizitkou povědomí mdlého. Tedy nezmínit unikátnost zasmažených polévek, kaší a knedlíků v české kuchyni je projevem naprostého ignorantství. Vždyť právě toto proslavilo českou kuchyni za hranicemi už od dob středověku.
Autor nepochopil, ze ta husa apod. se delala jednou tydne a na osobu nebylo pul te husy, ale i 10 lidi na jednu. A to jeste nebyla husa velka na rustovych hormonech jako ted, ale polovicni.
Ono to pak vypada jinak kdyz clovek ji 20procentni velikost dnesni porce. To pak ten tuk je spise na to aby nepadl clovek vycerpanim praci (tehda autore bylo normalni makat 12 a vice hodin tezkou praci ne v kancelari jako TY).