Tak nejez po hospodách. Každý hospodský se logicky snaží srazit náklady, nemůžeš za ty jejich lidové ceny čekat luxusní pošušňáníčko. Na výrobě smažáku nic není, eidam si koupíš podle svého a trojobal umí udělat každá mařka, je to jeden z pilířů současné české kuchyně :D
A pokud ti mám dát příklad nějakého shitu, kterým mamina šidí svoje strávníky, tak to jsou třeba pytlíkový polívky, "čína" (vepř., pytlík mražené zeleniny a tuna sójovky), "francouzský brambory" zapečený s laciným točeňákem, všelijaké polotovary (hotové omáčky, buchty z prášku)... Nevím, teď mě nic dalšího nenapadá, ale matně si vybavuju ještě nějaký dámský web, kde se uživatelky dělily o recepty třeba na polívku z kečupu, "pizzu" ze starých rohlíků nebo "řízky" z gothaje a starých knedlíků v trojobalu... Tedy nekritizuju zužitkovávání zdravotně nezávadných zbytků, ale spíš ten gothaj nebo kečup... hlavně pokud se vaří dětem. Co se týče sójových náhražek, tak to není až takové zlo, prostě je to sója, a pokud se to umí dobře připravit, tak to nemusí chutnat špatně a z hlediska biologické hodnoty je to určitě lepší než ten gothaj.