přikláním se k tomuto příspěvku a k tomu, že je důležité, co jíme, bych si dovolil přidat, že je důležité i to , jak a kdy jíme. z určitého pohledu je to možná ještě důležitější.
prvním krokem je přijímání stravy, druhým - a tím podstatným - je vstřebání živin. a k tomu je nutné dát tělu podmínky: počínaje důkladným rozžvýkáním soust (a pokud pořádně rozžvýkáte kousek masa, možná už ho nikdy nebudete chtít znovu vložit do úst...) a konče klidem po jídle, aby se tělo mohlo soustředit na trávení. důležité je i to, jestli při jídle věnujme pozornost jezení, nebo si čteme internetové články o tom, jak se zdravě stravovat.
mezi jídly by měla být aspoň dvouhodinová pauza bez jídla, aby se přechozí jídlo mohlo v trávicím traktu posunout a nesetkalo se s novou várkou... není úplně vhodné jíst před osmou hodinou ráno, protože tělo ještě není dost aktivní, a naopak jíst pozdě večer (po 18. hodině) nebo dokonce v noci (dnes zcela běžné) taky není uvážené, protože tělo zase aktivitu snižuje.
prostě shltnout během pěti minut (a třeba ještě za chůze) misku směsi z bio ovesných, žitných, ječných a pšeničných vloček doplněnou slunečnicovými semínky a rozmočenou v bio sójovém nápoji je v podstatě mrhání, protže za takových podmínek nelze očekávat, že tělo dobře využije všechny hodnotné látky v jídle obsažené; spíš z toho bude špatná nálada...
nakonec nezbývá než vyslovit přání, aby víc lidí uvažovalo tak jako autorka příspěvku, na který reaguju... a třeba se - jako bonus - zamysleli nad tím, jak moc pro ně může být vegetariánství prospěšné (resp. jak moc je požívání masa problematické třeba ze zdravotního hlediska).