Gothajský salám (Krahulík): vepřové maso 52%, vepřové sádlo, voda, vepřové kůže (stabilizátor E 466 - karboxymetylcelulóza), hovězí maso 10%, škrob, sůl, konzervant E 250 (dusitan sodný), směs koření (stabilizátory E 450, E 451, E 452 - difosforečnany, trifosforečnany a polyfosforečnany, sůl, koření, dextróza, barvivo E 160c - kapsorubin, kvasničný extrakt, sušená zelenina , antioxidant E 316 - erythorban sodný, aroma hovězí, barvivo E 120 - košenila, červená řepa, látky zvýrazňující chuť a vůni E 621 - l-glutaman sodný), E 635 - disodné ribunukleotidy, zahušťující směs (vláknina, škrob, modifikovaný škrob E 1420, zahušťovadlo E 415 - xantan, E 412 - guma guar, česnek. Obsah masa nejméně 40%.
Dobrou chuť přeji.
Chtěla bych vidět to MASO, tu kvalitní svalovinu, ze které se to mele :)
Přísně kontrolovaná výroba jistě je, to nepopírám, ale co přesně tam kontrolují? U syrového masa jde především o to, aby bylo zpracováno tak, aby v něm nebyly nežádoucí mikroorganismy nebo paraziti. To se jistě pečlivě kontroluje, o tom nepochybuju. Ale to s kvalitou, nutriční hodnotou a chuťovými vlastnostmi finálního výrobku zase až tak nesouvisí.
Já bych to nedala ani sousedovic psovi, natož vlastnímu dítěti.