Právě jsem začala testovat Měsíc šťastnějšího jídla. Tedy ne přímo držet dietu, ale jíst tak, jak bych chtěla jíst pořád, kdybych na to měla v každodenním shonu dost vůle, chuti a energie:
pomalu a duchapřítomně.
Pojmout jídlo co nejčastěji jako společenskou událost.
Neuždibovat, neládovat se něčím jen tak mimoděk.
Můj "měsíc šťastnějšího jídla" můžete sledovat na mém blogu:
http://stastnyblog.wordpress.com/2011/05/12/zacinam-testovat-mesic-stastnejsiho-jidla/
Jo, lenoši dostanou žrádlo (byť dietní) až pod nos a v neomezeném množství, tak si budou hovět v pohodlí svého gauče (protože líní dojít k jídlu ke stolu) a přežerou se nějakých dietních sraček, a ještě to budou prokládat čokoládami a tučnými zákusky, protože tu nechutnou "dietní" stravu přece nebudou žrát celý den.
Udivuje mne, jak zde paní doktorka mluví o BMI indexu, který už je starý a nefunkční. Všude ve světě od něj upouštějí. Vždyť je to kravina, když si to vyplní kulturista, tak mu vyjde že má silnou obezitu. Nebude lepší navštívit opravdu vystudovaného specialistu? Můj příbuzný využíval služeb krabičkové diety a vyprávěl mi, jaký je rozdíl. Zkoušel různé a chválil si jen Nutricare a nějakou Dietu v pohodě. Je z Prahy. Jinak je to prý jen o vytěžování restaurací a se zdravou stravou to nemá moc společného. Co také zjistil je že CENA ODPOVÍDÁ KVALITĚ. Je to jednoduché. Business zajímavý, skvělá myšlenka, ale spousta "firem" se cpe do něčeho, čemu nerozumí. Přeji pěkný den a dávejte si při výběru pozor, ať Vám nevozí hospodské jídla