Hranolky na fotografiích jsou už v koncích spálené. Tohle není dobré, vím to, to se stane, když se člověk při vaření někde zapomene. Takže tohle má být ta odlišnost kanadských od nekanadských hranolků? To je ta domácí specialita?
Dávat omáčku do papírových kelímků mě znechutilo. Pokud je ta omáčka dobrá, tak se rozblemcá do kelímku. Fuj, a škoda jí. Pokud je kelímek voskovaný, nechci jít natavený oškrábaný vosk.. Fuj.
Za 109,- až 149,- Kč/porce bych čekal, že dostanu jídlo na normálním talíři. Nemusí to být porcelán nejvyšší kvality, stačí obyčejný levný talíř. A pokud mají problém s prostorem a tím s mytím nádobí, tak to už jako nouzovku radši plastový jednorázový "talíř".
Naopak bych šetřil na těch nesmyslných serepetičkách, jako jsou kanadské vlaječky. To mě praštilo do očí, a napodruhé jsem si vzpomněl na Pohlreicha, jak se nad něčím podobným právem poškleboval - "slunečníčky" v zmrzlinovém poháru. Fuj.
No a interiér, nelíbí se mi nefunkční věci. Gramofón přišroubovaný dnem na stěnu, kde nemůže fungovat. Rozvody topení v poloze a s nedostatečným kotvením, kde to brzo někdo ukopne, a na sdruhé stěně ještě hůře, nohy natlačené na topení, stolová plocha až někde vzááááádu. Jak v takové poloze stolovat? Papírové mističky skladované v poloze, kde se do nich bude prášit, či ještě něco horšího.
Na prvni pohled az moc kritiky na jeden post ...... ale vlastne mate pravdu. Gramofon by mi nevadil, je to proste .... gramofon na stene.
Ale ty papirove krabicky by mi fakt vadily. Ale treba ty krabicky jsou jenom fast food a normalne maji talirky. Ikdyz uznavam, ze teda sedet by se mi tam nechtelo, jednak se mi to designove vubec nelibi a ty pochybne zidle narazene na radiatoru, to taky nechapu. Kdyby ho dali na tu stenu s menu, tak treba, ale proc jsou zcela neefektivne pod deskou "stolu"? Navic v takovem mnozstvi na tak malou mistnost? Aspon meli udelat ten "stul" sirsi a zidle normalni stojate, klidne napevno.
Porce celkem mala a celkem drahe ..... jako sednout bych si tam sam od sebe nesel. Divam se na mapy a historii a je to celkem zapadakov, kde ten krcalek kazdou chvili meni majitele. V takovem mista, takova specificka "restaurace" to je o nicem. Kdyby to bylo na mne, tak udelam fast-food okenko s velkou reklamou na zdi, ktere by potencialne prilakalo asi 1000x vic lidi. Za tu malou porcicku bych si rekl tak maximalne 79 v deluxe verzi s masem a treba 120 za dvojnasobnou "maxi" porci. Vevnitr bych ten interier ztmavil, ozvlastnil nejakyma vecma z kanady, nejaka kytka a tak, maluvky na zdi. Udelal stredovy pult, aby lidi mohli sedet naproti sobe a ne jak kurata namackana na radiatoru:) I na to jak je to male, tak 8 mist k sezeni a jeste takovym zpusobem je tristni. 16 lidi by tam mohlo pohodlne sedet, kdyby se pred realizaci vzala do ruky tuzka a papir:) Vubec nechapu jak nekoho mohlo napadnout dat ten nesmyslny "bar" takhle do prostoru, proc to neni s pristupem do kuchyne v te cele zadni pulce?
A samozrejme tocit nejake ceske a pripadne premiove zahranicni pivo, kdyz uz by tam nekdo fakt zavital, tak aby mel co pit. A myslim tocit/cepovat, ne ten drahy tridecovy lahvac .... a nejake bramburky, bagety ....
Jako Cech bych tam jiste nezabloudil, kdybych videl napis, tak si reknu "nejaka predrazena neautenticka kanadska sracka". Kdybych vlezl dovnitr, tak mi to prijde vyslovene chladne v anglicko holandskem stylu. No a kanadan ktery tam obcas zabloudi, to musi byt nahoda. Jedine stesti maji, ze v takove dire po prodejne nahradnich dilu, nebudou platit asi vysoky najem ....
Ale verim, ze pri trochu premysleni by se z toho dal udelat zajimavy "okynkovy fastfood" pro kolemjdouci a pri trochu zamysleni se nad interierem i celkem prijemny podnik, ktery by si mozna nasel i stamgasty a mozna by nekdy doslo i na garage 2:) Uprimne se dost divim, ze se takhle uzivi, ale tak funguje to teprve nedavno a tohle je zjevne reklama, takze to mozna az tak ruzove nebude (coz se ani nedivim).
Já jim dávám šanci, Karlín je (poté, co ho po povodních ukradli realitní kšeftaři) až na dřeň prolezlý kancelářema, v důsledku tedy jupíkama a hipstrama. Ti sežerou všechno a na cenu moc nekoukají, hlavně aby to bylo "autentické" :)
Ale je pravda, že nemít vyvedené okénko na ulici je vyloženě promarněná příležitost. Tohle je něco, co by si spousta lidí jen tak u okénka ráda koupila, ale dovnitř tomu nepolezou, na to "nemají čas"...
Autentické to je, ale taky celé mastné. A kdo chce po obědě sedět zbytek dne v kanclu těžký a promaštěný, den za dnem? Takže na pravidelnou stravu bych to neviděl.
Jako obzvláštnění, lákadlo fajn, ale stavět jen na tom by asi nemělo delší úspěch. Podle mě by k tomu měli přibrat ještě hamburgry. Tam, zdánlivě paradoxně, dnes není téměř konkurence. Anebo snad někdo zná stánek, kde si může dát slušný hambáč do ruky? To co tu bylo v 2.polovině 90-tých letech celkem běžné, to úplně vymizelo. Normální houska, mleté maso, zelenina, nějaké ochucení, šup šup, slušná kvalita za slušný peníz. Po roce 2000 to přestalo být k jídlu, separát, hnus to začal být. Jak se to přestávalo prodávat, zeleninu v tom nahradilo jen naložené zelí, takže ty stánky pro nezájem zmizely. Mekáč s jejich oslazeným nekořeněným mletým cosi, jakási podivná ostrá hořčice, sice bez drcených kostí, ale člověk si nepochutná. Sice se objevily hamburgrárny, ale to je většinou snobárna, s cenami od 199,- za cosi, kde člověk neví, jak se k tomu postavit. Ukousnut se to nedá, jak je to obrovské... asi to má zákazník polykat jako anakonda tele. Vykloubit dolní čelist, a natlačit to do krku celé najednou.
Ne, obyčejné jednoduché hambáče, velikosti jako v 90-tých letech, v slušné kvalitě surovin. Prostorově by to bylo zvládnutelné v tom, co mají.
u nas typek ma z karavanu udelany stanek a prodava vyborny gyros. ten nabizi bud s nudlem, hranolkama, v tortile nebo jen se zeleninou, ale taky v housce jako hambac. par platku gyrosu, cerstva zelenina (rajcata, cinsky zeli, okurka) a vynikajici pikantni dresing. zadna extra porce, na svacinu ok, na obed 2ks. cena 40,- v ubrousku :)))