Takových cen lze dosáhnout jen použitím polévek z prášku a rozmražených polotovarů pro přípravu hotových jídel.
Tohle by mě skutečně zajímalo. Kdykoliv - a to zdůrazňuji - jsem někde v obchodě viděl prodávat COKOLIV v prášku (ať to bylo těsto na pizzu, lívance, perník... nebo jíška nebo polévka nebo omáčka nebo tzv. bramborová kaše atd.), vždy byla cena tohoto "prášku" v násobcích cen surovin. Jako příklad mohu dát "těsto na pizzu" za nějakých 28Kč, přičemž obsahuje mouku (200g - cca 3Kč), kypřící prášek (0,50 Kč), nějaké chemické sajrajty typu stabilizátory apod. (taky cca 1Kč), takže náladově i s papírovou krabicí, ve které se to prodává, tak možná 5,50Kč (maloobchodních cen), prodáváno za 28Kč.
Jedinou relativní výhodou práškových věcí může být úspora času. S přihlédnutím k tomu, že v hotelnictví a restauratérství jsou jedny z nejnižších mezd vůbec a s přihlédnutím k tomu, kolik času stojí smíchat těch pár surovin např. v případě tohoto těsta na pizzu v praxi je absurdní, že by se časová úspora několika sekund měla vyplatit v cca 5x vyšší nákupní ceně.
Mohu se tedy autora zeptat, jak to s tím "levnějším práškem" konkrétně myslel?