A to já úplně nesouhlasím. Obvykle je nutné uvařit vždy velké množství jídel v krátkém čase s tím, že během dne se ty špičky několikrát střídají.
Dost často si ta restaurace ty polotovary připravuje sama a to i velké luxusní hotely.
V jednom takovém jsem měl možnost nedávno být na jakési exkurzi v kuchyni - zrovna tam připravovali nějakou omáčku a ukazovali, jak to po cca půlkilových balíčcích zavakuují a zmrazí. Vždy to takto navaří na několik měsíců dopředu. A už tyto polotovary se někdy vyrábějí z polotovarů (přidávají se do toho různé masové vývary, instantní jíšky, atd).
V levných restauracích se k tomu přidává ještě fakt, že dost často zaměstnávají nekvalifikovaný personál (souvisí to s celkově nízkou úrovní mezd) a tak kuchaři často ani neumí pořádně vařit, proto jim různé polotovary notně pomáhají. I když při jejich nákupu mají na jednotlivých jídlech o trochu nižší marží (ale zas ne o tolik), doženou to celkovým počtem vydaných jídel, protože díky polotovarům jich stačí vydat více.
A co se příloh týče, tak ani ty štouchané brambory nejsou žádnou zárukou, protože dnes se prodávají i loupané vařené brambory :).