Me to nejak nevychazi... at pocitam jak pocitam, doma levneji uvarim cerstve nez polotovar.
Je pravda, ze v hospode byva nizka cena znakem nizke kvality (kdyby vedeli ze vari tak si za menu nereknou 59,- ale treba 89,-), ale je to dane lenosti kucharu a neschopnosti majitele nikoliv vyhodnosti polotovaru.
Ale nechapu jak muzou usetrit na vyvaru z prasku. Staci premyslet.
To je velmi jednoduché - doma do toho nekalkulujete práci... Takže když v kuchyni budete déle, tak to nezapočítáte.
Další rozdíl je v tom, že v hospodě zákazník požaduje rychlou obsluhu - tu opět snáze splníte z polotovaru, pokud to má být "čerstvé", tak si obvykle musí restaurace připravit něco předem, co nese riziko, že se to neprodá - další náklady.
A jsou tu i jiné důvody, celkově jsem si ale dost jistý, že se mýlíte a v reálu restaurace na použití polotovarů i ušetří, není to jen o lenosti.