Vlákno názorů k článku Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení od to je jedno - Me to nejak nevychazi... at pocitam jak pocitam,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2013 16:29

    to je jedno (neregistrovaný)

    Me to nejak nevychazi... at pocitam jak pocitam, doma levneji uvarim cerstve nez polotovar.

    Je pravda, ze v hospode byva nizka cena znakem nizke kvality (kdyby vedeli ze vari tak si za menu nereknou 59,- ale treba 89,-), ale je to dane lenosti kucharu a neschopnosti majitele nikoliv vyhodnosti polotovaru.

    Ale nechapu jak muzou usetrit na vyvaru z prasku. Staci premyslet.

  • 18. 4. 2013 8:07

    thr

    To je velmi jednoduché - doma do toho nekalkulujete práci... Takže když v kuchyni budete déle, tak to nezapočítáte.
    Další rozdíl je v tom, že v hospodě zákazník požaduje rychlou obsluhu - tu opět snáze splníte z polotovaru, pokud to má být "čerstvé", tak si obvykle musí restaurace připravit něco předem, co nese riziko, že se to neprodá - další náklady.

    A jsou tu i jiné důvody, celkově jsem si ale dost jistý, že se mýlíte a v reálu restaurace na použití polotovarů i ušetří, není to jen o lenosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).