Takovou vepřovou konzervu, ve které byly kusy masa, jsem donedávna kupoval, byla z produkce české filiálky čínské konzervárny Shanghai Maling se sídlem v Hrobčicích a byl to skutečně poctivý řez pěkně masitého bůčku v jednom kuse, obalený pěknou rosolovitou šťávou. Leč s novým rokem přišel nový moderní design obalu, šťáva už není rosolovitá, nýbrž tekutá, masa ubylo a celé to tak nějak divně zatouchá. Tak nevím, co si o tom myslet - jestli je to exces, nebo změna výrobního postupu, nebo jestli už i v Hrobčicích mají dvě výrobní linky, jednu pro západ a druhou pro východ. :-/
Osobně věřím v lepší zítřky: budou normy, možná ještě tvrdší než dřív, a bude i povinné testování a certifikace výrobků před uvedením na trh. A Alberty a Kauflandy a Teska zkrachují. ;-)