Žiji střídavě v Norsku a zde v Čechách.Čtyři roky jsem se v Norsku věnovala jejich kuchyni.Své poznatky jsem sepsala a dala na web proto,aby si je mohl přečíst každý,koho budou zajímat.Vás mé poznatky zaujaly na tolik,že jste je nejméně z jedné třetiny opsala,přidala do svého článku a bez ostychu se pod něj podepsala.Práce redaktorky spočívá v tom,že si opíše něčí práci a bez ostychu si ji přivlastní a ještě se klidně pod ní podepíše?Věřte,že se příště budu bránit proti takovým jako jste vy.Dnes vás na to jen upozorńuji.Norské kuchyni jak už jsem na začátku uvedla, jsem se věnovala čtyři roky.Nechápu,kde jste vzala to,že je jejich kuchyně chudá na koření a vystačí si převážně se solí a pepřem.Větší nesmysl jsem nečetla už hodně dlouho.Je pravkda,že se maso upravuje velmi jednoduše ale vždy na čerstvých bylinkách.Každé upravené maso se skoro pokaždé přelívá omáčkou nebo marinádou.Do omáček a marinád se používá čsnek,sojová omáčka,hnědý cukr,zázvor,chilli papričky,bazalka,na jehněčí rozmarýn a a tymián.Hlavně vše čerstvé.Kari nechybí pomalu v žádné marinádě,která se připravuje např.na sledě.Kopr je bylina která nechybí v žádné norské kuchyni.Sladké a kyselé pivo,které se používá do marinád a na podlívání masa spolu s hořčičným semínkem má také vynikající chut.Mohla bych ještě pokračovat ale na to,aby si čtenář udělal ten správný/pravdivý/náhled na norskou kuchyni to stačí.Také nechápu jak jste přišla na to,že mají Norové velké množství národních jídel to je další pořádný nesmysl a klamání čtenáře.Sami Norové nevědí,co je jejich tradičním jídlem at je to v kterékoliv oblasti.