Názor k článku Do Norska za národními jídly a letitými tradicemi od monika.L - Omlouvám se za titulek,ale nemohu jinak reagovat.Jak můžete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 3. 2009 14:34

    monika.L

    Omlouvám se za titulek,ale nemohu jinak reagovat.Jak můžete napsat,že má norská kuchyně mnoho národních jídel.Norové nemají pomalu žádná národní jídla,jejich strava je rozmanitá,pes­trá,chutná a hlavně zdravá.Zeptáte-li se Nora,jaké je jejich národní jídlo,téměř každý odpoví,že žádné nemají,nebo se dlouho rozmýšlí,než odpoví.Hodně pokrmů pochází ze Švédska,Němec­ka,Anglie,Fram­cie a já nevím odkud ještě.Norská kuchyně je jedna z nejlepších v Evropě.Norské národní jídlo je raspeballer,jsou to strouhané koule,to jediné vám asi řekne každý,koho se zeptáte.Jejich omáčky,láky a sosy jsou výborné,přidává se do nich i koňak,jsou kořeňěné bylinkami, zeleninou a různými přírodními pochutinami.A že zapíjí jídlo jen vodou?Ano,je oblíbená čistá voda,ale čaj a káva tam vedou na plné čáře.Dost jsem se tedy rozčílila nad tímto panfletem co jste tu sesmolila.Jestli jste přispívala do místních školních novin,tak soufám,že bezplatně.Monika.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).