Žiji střídavě v Norsku a zde v Čechách.Čtyři roky jsem se v Norsku věnovala jejich kuchyni.Své poznatky jsem sepsala a dala na web proto,aby si je mohl přečíst každý,koho budou zajímat.Vás mé poznatky zaujaly na tolik,že jste je nejméně z jedné třetiny opsala,přidala do svého článku a bez ostychu se pod něj podepsala.Práce redaktorky spočívá v tom,že si opíše něčí práci a bez ostychu si ji přivlastní a ještě se klidně pod ní podepíše?Věřte,že se příště budu bránit proti takovým jako jste vy.Dnes vás na to jen upozorńuji.Norské kuchyni jak už jsem na začátku uvedla, jsem se věnovala čtyři roky.Nechápu,kde jste vzala to,že je jejich kuchyně chudá na koření a vystačí si převážně se solí a pepřem.Větší nesmysl jsem nečetla už hodně dlouho.Je pravkda,že se maso upravuje velmi jednoduše ale vždy na čerstvých bylinkách.Každé upravené maso se skoro pokaždé přelívá omáčkou nebo marinádou.Do omáček a marinád se používá čsnek,sojová omáčka,hnědý cukr,zázvor,chilli papričky,bazalka,na jehněčí rozmarýn a a tymián.Hlavně vše čerstvé.Kari nechybí pomalu v žádné marinádě,která se připravuje např.na sledě.Kopr je bylina která nechybí v žádné norské kuchyni.Sladké a kyselé pivo,které se používá do marinád a na podlívání masa spolu s hořčičným semínkem má také vynikající chut.Mohla bych ještě pokračovat ale na to,aby si čtenář udělal ten správný/pravdivý/náhled na norskou kuchyni to stačí.Také nechápu jak jste přišla na to,že mají Norové velké množství národních jídel to je další pořádný nesmysl a klamání čtenáře.Sami Norové nevědí,co je jejich tradičním jídlem at je to v kterékoliv oblasti.
jako šéfredaktor se musím autorky zastat. Za prvé jste vůbec nedala odkaz na Váš článek, z něhož měla Denisa Křížová údajně opisovat, za druhé autorka strávila v Norsku tři měsíce a píše tedy podle vlastní zkušenosti. Vzhledem k tomu, že na celé Vitalii pravidelně píšete negativní komentáře jenom pod články Denisy Křižové, asi bude nějaká chyba na Vaší straně. Zkuste se nad sebou zamyslet.
nevim,jak jste prisel na to,ze STALE negativne reaguji na clanky D.K.Slecnu(pani)neznam,nikdy jsem o ni neslysela.Verte,ze osobni problem SKUTECNE s autorkou nemam! Reagovala jsem v jednom dni na dva jeji prispevky.Dostala jsem upozorneni na Vitalii a na clanek.Reagovala jsem tak,jak jsem reagovala.Ano.Neprimerene,ukvapene.Za to se omlouvam.Clovek by mel nechat vyprchat spatne emoce a nechat vychladnout hlavu. Dnes uz netvrdim, ze je jeji prispevek castecne opsany, ale myslim si stale sve. Je az s podivem,jak jsme se shodly na nekterych vetach,na popisovani syru v uplne stejnem poradi.Budu tedy verit na nahodu.To uz mne ale netrapi.Budeme se predhanet v tom, kdo bude vic arogantni a kdo koho bude vic urazet? Myslim si, ze byste se mel sam nad sebou zamyslet.Mohla bych v napadani dal pokracovat, ale to vazne nechci. Co se tyce odkazu,nemohla jsem ho poslat,nejsem sama autorka a kolegove nechteji, o tom dale mluvit a ani si neco vyrikavat.Tim to proste uzaviram./nic jineho mi nezbyva/ Co mne vsak nenechava v klidu je to, ze autorka byla v Norsku tri mesice a poznala norskou kuchyni,Kolik toho procestovala,kolik navstivila restauraci a kucharu odborniku ve svem remesle? Kde sbirala informace?Projela jsem temer cele Norsko abych poznala dobre hlavne norskou kuchyn.Overil jste si informace ktere jste dovolil dat na web zda jsou skutecne pravdive? Ja znovu podotykam,ze jsou lzive a na tom trvam.V Norsku NEEXISTUJI pomalu zadne narodni speciality. Natoz spousty, jak tvrdi autorka a neni jejich kuchyn o PEPRI a SOLI. Jste dobry novinar, ja laik, poznam vsak dobreho autora od slabsiho. To, ze autorka upozornuje spise na svou osobu se neda v jeji praci prehlednout. Je dobre mit sebevedomi, ale ZDRAVE! Ono vseho moc skodi. Preji Vam na Vitalia hodne novych ctenaru, spokojenych a hlavne pravdive informovanych. Ps.Zvu Vas vazeny pane sefredaktore do nadherneho rybarskeho mestecka Korlinu za poznanim norske kuchyne.Ochotne Vas zavedu za odborniky. Ubytovani rada poskytnu.Myslim to vazne, bez ironie. Omlouvam se za gramatiku, stale mi cestina dela potize.