To je prostě dnešní politická korektnost. Nemůžete kolikrát věci napsat natvrdo, protože by se někdo urazil, či soudil. Zvláště nadnárodní koncern.
Mně se jenom líbí, jak všichni obhajují, že se nic neděje, že chemikálie jsou ou kej v potravinách. Že jsou neškodné, je to hysterie. Ale jsou tam navíc a většinou zbytečně, jen v menším počtu mají nějaký praktický užitek. Chemie možná nemají prokázané škodlivé účinky, ale to třeba hlína také ne. Tak proč nejíte třeba hlínu? A když ne, tak proč chemii?
Ve skutečnosti jsou tam většinou zbytečně. Jsou tam proto, aby potravina vydržela třeba dva roky ve skladě. Nebo proto, aby měla lákavější barvu. Všechny důvody jsou z 99% jen proto, aby obchodníci měli lepší podmínky a na strávníky se kašle.
Je čím dál těžší koupit něco poživatelného a jakž takž zdravého, a to přitom dost kašlu na nějakou chemii, nebo éčka. Upřímně, ač bych si totalitu vrátit nechtěl, z fleku bych zapomněl na dnešní pančované potraviny vyrobené dnes až na malé výjimky ze splašků, odpadu a materiálu co se dřív vyhazoval za smetí, a jedl komunistické potraviny.
Nejsem žádný zástupce zdravé výživy, a nějaká chemie mě také nevadí, ale většina prodávaných potravin jsou strašné šmejdy. A to i když nekupujete nejlevnější, či levné. Cena je kolikrát spíše věcí drzosti obchodníka, než kvality.