Za studií na Vysoké škole zemědělské v Brně (1983–1987) jsme dělali rozbory a měli jsme přístup k dalším aktuálním údajům o kvalitě všelijakých potravin. Kdybych napsal, co jsme tehdy zjistili a naměřili, asi byste mě utloukli jako nechutného bolševika, komouše, marxistu-leninistu nebo islámského teroristu. (Věřte-nevěřte – nic z toho nejsem.)
Jen si porovnejte, za jak dlouho odchováte kuře „na dvorku“ do jatečné hmotnosti a za jak dlouho jej „vyrobí“ obchodní dodavatelé. Jak to dělají? Přisvětlují tomu? Zpívají? Pouštějí vhodně zvolenou hudbu? Zaříkají mantrami? Určitě v tom ale nejsou antibiotika a jiná neškodná chemie, neníliž pravda?
A to, že (tetraetyl)olovo v benzínu nahradily těžké kovy a jiné „dobroty“ z katalyzátorů – na to si ještě budeme muset chvilku počkat, než se o tom začne veřejně psát.
Pohoda, hezký den