Ale je to i známka kvality – kvalitní čerstvé potraviny éčka nepotřebují: Když je potravina čerstvá, nepotřebuje konzervanty. Jenže obchodníci jsou líní brát denně čerstvé zboží jako dřív. Barviva jsou klamáním zákazníka – potravina předstírá, že obsahuje ovoce apod. Emulgátory znamenají, že v zákusku šetřili na vajíčkách – atd. atd.
Takové obecné tvrzení je ovšem nesmysl.
Jak chcete vyrobit třeba karamely bez E150 (karamelu).
Pod desítkami kódů se skrývají úplně běžné a neškodné ingredience.
Zákazníci E kódy neznají, a tak někteří nechávají v regálu cokoliv, kde je něco vypsáno E kódem. Výrobci to pochopili, a tak se vracejí ke slovnímu značení. A že zákazníci typu „nic s éčky neberu“ opět protestují? Co naděláte, někomu se nezavděčíte nikdy.