Nějak mi chybí rada, jak upéct kvalitní a chutné pečivo za zmiňovaných 40 minut. Moje pekárna peče řádově 3 hodiny (nepočítám přípravu a následné mytí). Když ji nastavím na ráno, tak mě hnětením vzbudí v nekřesťanskou hodinu (nevýhoda garsonky), a to nemluvím o tom, co spolu asi za celou noc udělají přichystané suroviny. Když ji zapnu večer po návratu z práce, tak budu buď ponocovat, abych chleba vyndala, nebo ho nechám do rána zavřený a on navlhne (lehce, ale není to ono). 40minutový recept by byl velkou pomocí.
Naše pekárna má také program jen na hnětení a jen na pečení. Bohužel, program jen na pečení nemá možnost odloženého startu a návod říká, že se ten program nemá pouštět, když je pekárna sama doma (předpokládám nějaké bezpečnostní důvody). Ale je pravda, že jsem přemýšlela o možnosti kynutí, zatímco jsem v práci a pečení večer. Taky kynutí přes noc, o víkendu ráno vstát, pustit pekárnu a jít si ještě na chvíli lehnout a vstávat až k chlebu by nemuselo být k zahození. Každopádně, možnosti dělení hnětení a pečení jsem asi ještě plně neprozkoumala a budu to muset vyzkoušet. Díky za tip.
Přidejte si a sledujte stránku www.facebook.com/chlebar a společně se řetězcům postavíme!