Názor k článku Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech? od Seiser - Proč u vás v ČR, když má někdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2017 22:44

    Seiser (neregistrovaný)

    Proč u vás v ČR, když má někdo jiný názor, musí být hned z nějaké loby a nebo mimoň? :-D Vyrobím v Alpách za letní sezonu ručně přibližně dvě tuny másla ;-) Není to sice moje nejoblíbenější činnost, ale při výrobě sýrů zkrátka u mlíka tu tučnost upravit musíte. Pokud vám zůstává místo podmáslí "nízkotučná smetana", tak jste potvrdila tyto autorova slova:
    "Ne každý je ale při výrobě vlastního másla dostatečně zručný, takže výsledný produkt obsahuje často méně mléčného tuku než máslo v obchodech, prostě proto, že část tohoto tuku při domácí výrobě ze smetan či mléka nedokážeme „vymačkat“." Zdravím ze Südtirol :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).