Vlákno názorů k článku Domácí pekárna – radost z čerstvého chleba. Nebo zbytečný krám? od Jiří - Ještě jedna věc: prodávané chleby často obsahují různá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2011 11:21

    Jiří (neregistrovaný)

    Ještě jedna věc: prodávané chleby často obsahují různá éčka. Čtu-li například, že chléb obsahuje "prostředek na vylepšení mouky", tak asi ta jejich mouka moc kvalitní nebude. Chci-li si udělat dobrý chléb bez chemie, pak jednoznačně do domácí pekárny míchám základní suroviny a nepoužívám směsi (je to i levnější). A při výběru pekárny je třeba dbát na to, aby pekárna měla programy na český chleba z kvásku a nejen 20 programů na bílé pšeničné chleby.

  • 8. 8. 2011 11:59

    Tonda (neregistrovaný)

    Když ten chleba z kupované směsi, tedy jak z které, je prostě tak nějak chuťově lepší. zkoušel jsem spoustu receptů z návodu i vlastních experimentů, ale třeba v směsích Labeta (Slunečnicový, vícezrnný) je prostě něco, co chleba podle návodu jen z mouky, droždí, soli, cukru a tuku zkrátka nemá.

    Dá se ten kvásek někde koupit hotový pro okamžité použití, tak aby vydržel, ideálně sušený? Postup na trojstupňové vedení kvasu jsem našel, ale to opravdu není něco, co bych chtěl absolvovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).