Pekárnu máme a nějaký ten rok používáme. Na chalupě, kde do obchodu je daleko a ne vždy mají otevřeno když je potřeba pečivo.
Z koupené směsi je to opravdu snadné, vysypu obsah krabice, naleju vodu, zapnu a za dvě hodiny mám chleba. Nebráním se ani experimentování, pokud je na to čas.
Nechat pekárnu načasovanou aby se chleba dopekl když vstávám se neosvědčilo. Upečený chleba je logicky horký a je potřeba ho nechat zchladnout aby se dal krájet a dále pak vychladnout aby se dal jíst, ne každý chce jíst teplý chleba, protože může nadýmat. Takže se buď musí čekat nebo si někdo z rodiny musí přivstat. Takže radši pečeme tak aby se chleba vyndal než jdeme spát, přes noc rozhodně neztvrdne.
Dále cena pekárny nezávisí jen na množství funkcí, ale i na značce a léta optimalizovaném algoritmu hnětení a kynutí těsta. Levné pekárny čínských značek často nejsou tak vychytané - objeví se nový typ produktu, tak číňani honem něco zmatlají aby jim neutekl segment trhu a moc se s tím nemažou. Produkty z takových pekáren pak často budí rozpaky.
Já jsem zvolil pekárnu Pasnasonic, které se opakovaně ve spotřebitelských testech umísťuje na špici a jsem s ní plně spokojen.
koupil jsem nějaký rok tomu na vánoce pekárnu od Moulinexu. Párkrát jsem to zkusil a i když jsem se držel přesně přiloženého návodu, tak ten tzv. chleba byl vždy spíše něco mezi rohlíkem a knedlíkem. Nemáte někdo nějaký zaručený recept, že bych tomu dal ještě šanci?
Před koupí jsem se zejména těšil na opožděný start. Má představa byla taková, že večer do toho nahážu ingredience a ráno mne vzbudí vůně chleba. Mám docela lehké spání a i o víkendu se budím před šestou a to spíše dřív. Nechat tuhle věc v noci míchat, tak nespím od dvou a asi i půlka paneláku. Dost hlučná záležitost během míchání.
Myslím že na webu je hromada receptů a poměrně odzkoušených a odladěných stačí se jen začíst a navíc jsou často k nim komentáře kde se řeší různé niance.
Nevím kde spíte ale obyčejně máme pekárnu v kuchyni a tam to opravdu ne ložnice není slyšet. No teda když je hrobové ticho tak maximálně pípnutí na konci že je to hotové, ale že by to hnětení bylo tak hlučné se mi nechce věřit.
Ještě mě napadá vyzkoušejte nejprve směs kde přidáte jen vodu a jak to dopadne. Je to takovej jednoduchej test jestli vše v pekárně funguje jak má(časy+teplota)
Jak udelat, aby z toho nevylezla buchta? To je jednoduche - mouka, voda, sul, spetka kvasnicovych granuli, zamichat, nechat 12 hodin kynout, v troube nechat vyhrat litinovou nadobu libovolneho tvaru na 200 stupnu, nalit smes, prikryt, pul hodiny do trouby, odkryt, dvacet minut dopect a je chleba, na jaky se nechyta zadny produkt z domaci pekarny. Samozrejme mozno jeste posypat ruznymi seminky apod. Mouka nejlepe pul napul zitna a psenicna.