Vlákno názorů k článku Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře od Méďa Béďa - Nechutnají mně prodávané zmrzliny - vyrobím si svoji....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2013 1:16

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    Nechutnají mně prodávané zmrzliny - vyrobím si svoji. Nechutná mně prodávané pivo - začnu si vařit svoje. Nechutnají mně prodávaná kuřata - začnu na balkóně chovat brojlery. Nejsem spokojen se službami telefonních operátorů - začnu se se známými domlouvat kouřovými signály.

    Fakt si myslím jenom já, že svět se v prdel obrací?

  • 5. 8. 2013 12:09

    Mareš (neregistrovaný)

    Když nahlédnete do kuchařek z počátku 20. století, domácí výroba zmrzliny sem tam rozebírá docela běžně. Až na to, že tenkrát to mražení v domácích podmínkách řešili prosolenou ledovou drtí, do které se vkládala míchací nádoba... mrazniček nebylo.

    Aspoň k něčemu je dobrá ta tristní kvalita průmyslových potravin. Zase objevíme kouzlo samozásobení. :-)

  • 5. 8. 2013 15:10

    andrej (neregistrovaný)

    svet sa v prdel obracia pomerne cesto.

    niekedy v 50tych rokoch potravinari zistili, ze lacny cukor sa da vyrabat lacnejsie ako lacny tuk, takze zacali s hype "tuk je zly, vsetci zerte nizkotucne blafy". kedze tuk je nositelom chuti tak vznikli nechutne produkty, ktore spravili chutnejsimi pridanim cukru (napr. vo forme lacneho kukuricneho sirupu) - vysledkom bol enormny narast diabetes a masivne problemy s nadvahou desiatok milionov obyvatelov.

    znova sa v prdel obratil niekedy okolo roku 1970 plnou virtualizaciou penazi (koniec zlateho standardu).

    niekedy okolo roku 2000 ludia vymysleli bio-hype, teda presvedcenim ze rastlina napadnuta hnilobou a/alebo plesnami je zdravsia ako chemicky osetrena rastlina.

    dalsi hype sme si mohli vsimnut okolo spotrebitelmi a danovymi poplatnikmi nedobrovolne dotovanej zelenej energie ktora casto dava zapornu energeticku ucinnost (energia vyprodukovana zariadenim - energia potrebna na jeho vyrobu).

    proste zit v 20. a 21. storoci je velka zabava!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).