Nechutnají mně prodávané zmrzliny - vyrobím si svoji. Nechutná mně prodávané pivo - začnu si vařit svoje. Nechutnají mně prodávaná kuřata - začnu na balkóně chovat brojlery. Nejsem spokojen se službami telefonních operátorů - začnu se se známými domlouvat kouřovými signály.
Fakt si myslím jenom já, že svět se v prdel obrací?
Když nahlédnete do kuchařek z počátku 20. století, domácí výroba zmrzliny sem tam rozebírá docela běžně. Až na to, že tenkrát to mražení v domácích podmínkách řešili prosolenou ledovou drtí, do které se vkládala míchací nádoba... mrazniček nebylo.
Aspoň k něčemu je dobrá ta tristní kvalita průmyslových potravin. Zase objevíme kouzlo samozásobení. :-)
svet sa v prdel obracia pomerne cesto.
niekedy v 50tych rokoch potravinari zistili, ze lacny cukor sa da vyrabat lacnejsie ako lacny tuk, takze zacali s hype "tuk je zly, vsetci zerte nizkotucne blafy". kedze tuk je nositelom chuti tak vznikli nechutne produkty, ktore spravili chutnejsimi pridanim cukru (napr. vo forme lacneho kukuricneho sirupu) - vysledkom bol enormny narast diabetes a masivne problemy s nadvahou desiatok milionov obyvatelov.
znova sa v prdel obratil niekedy okolo roku 1970 plnou virtualizaciou penazi (koniec zlateho standardu).
niekedy okolo roku 2000 ludia vymysleli bio-hype, teda presvedcenim ze rastlina napadnuta hnilobou a/alebo plesnami je zdravsia ako chemicky osetrena rastlina.
dalsi hype sme si mohli vsimnut okolo spotrebitelmi a danovymi poplatnikmi nedobrovolne dotovanej zelenej energie ktora casto dava zapornu energeticku ucinnost (energia vyprodukovana zariadenim - energia potrebna na jeho vyrobu).
proste zit v 20. a 21. storoci je velka zabava!