S tou svíčkovou je to něco podobného jako s tím tatarákem. "Svíčková" se vztahuje k dílu hovězího masa.
Svíčková jako taková se ale k jídlu mylně nazývanému svíčková vůbec nehodí protože nejenom že je drahá ale nemá chuť jako hovězí zadní které se dnes k příprave "svíčkové" používá, v tomto případě by ale toto jídlo mělo být nazýváno "Hovězí pečeně na smetaně".
Z pravé svéčkové dmes ale dostanete vředních luxusních hotelů v četně hotelu Alcron a Pupp, stea ze svíčkové přelitý krémovou omáčkou protože pravou svíčkovou omáčku nelze udělat bez zelenového základu a dobrého hovězího masa.
MICHAEL KLIMA CEC, CCE,
Certified Executive Chef, Certified Culinary Educator,
Certified Hospitality Industry Consultant, Professor Emeritus of
Triton College, Illinois, USA, člen Syndikátu novinářů ČR,
Freelance Writer, čestný člen AKC ČR od 1989, nositel zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
e-mail: klima@steakgrill.cz , www.hostovka.cz, www.steakgrill.cz
Tel.: 776 890 056