Proč musí být ryby nad 15 cm kuchané? Pokaždé, když koupám rybu, se vztekám, jak je její břicho potrhané, křivě kuchlé či dokonce uříznuté i s masem. Mnohem radši bych si ty ryby vykuchal sám. Proč nemůžu? Stejně jsou ty ryby vykuchané špatně (jsou tam zbytky jater, jícnu a nikdy nejsou vyndané žábry).
Tak za prvé, tohle omezení se týká pouze zmrazených ryb (viz vyhláška 327/1997 Sb.). Čerstvé ryby je možno prodávat nekuchané (běžně např. vánoční kapr). Čerstvou mořskou rybu uvidíte spíš kuchanou, protože nekuchaná by by převoz až k nám nemusela přežít. Nicméně i takové ryby lze koupit, viz http://www.cerstveryby.cz/Morske-ryby-cele/Morsky-vlk-3-4kg-chytany-na-udici-nekuchany.html (všimněte si té ceny).
Pokaždé, když koupám rybu, se vztekám
Je to vidět. Doporučuju
- nevztekat se a zboží, se kterým nejste spokojen, nekupovat. Nikdo vás k tomu nenutí.
- zajet si k moři, koupit tam čerstvou rybu vcelku. Pak si ji můžete kuchat do alelujá.
O techto strankach jsem nevedela, diky,ceny ale pekna darda. vse se svadi na to, ze CR nema more..a kolik ryb a morskych plodu se sni v miste vylovu? jestli ty argentinsky krevety putujou do spanelska nebo do cech, to uz je fakt skoro jedno..ale v cechach jsou proste morsky ryby a dalsi veci umelej luxus a tak pekne zuzime nabidku a vyzeneme ceny nahoru. zase to lezi v rukou marketu, bohuzel