Nelze přeci srovnávat kilo svaloviny, jako v případě vepřového a kuřecího masa s kilem masa nevykostěného pstruha. Určitě bude i s hlavou. Po vykostění Vám z toho kila moc nezbude. Ryby jsou prostě drahé a spíše bych poukázal na jejich prospěšnost, než vyvracení mýtu, který vyvrátit logicky moc nejde. Ovšem i ryby obsahují škodliviny (perfluorované látky, hexachlorbenzen, polychlorované bifenyly a DDT) nejvíce ti pěstované ve velkovýkrmnách (rybí farmy) nebo v znečištěných mořích (Balt) a řekách. Takže spíše bych doporučil větší rozmanitost, než se preferovat ryby - ještě k tomu ze supermarketů.
presne tak, kuchana ryba (50-70% cisteho masa) se nemuze srovnavat s kurecimu prsnimi rizky (ciste maso)
za dalsi:
pouze ryby chycene v mori nebo v potoce/velkem rybnice maji maso s vyznamnym obsahem omega 3/6. ty chovane v zajeti (95% ryb z obchodu v CR) a krmene nechtejte-vedet-cim nemaji v mase skoro zadne nenasycene mastne kyseliny.
no ale budu si protirecit - i tak jim ryby min. 2x tydne.
Me tedy po vykosteni pstruha vzdycky zustane dost na to, abych se najedl. Z tohoto pohledu je rybi maso opravdu levne. Ackoliv - nikdy me nenapadlo se divat na jidlo touto optikou a kdyz nad tim tak premyslim, prijde mi to dost prastene. Kupuju prece to, co mi chutna a ne to, co stoji nejmin, ne? Nakonec, nejlevnejsi by pak bylo si neco vlastnorucne ulovit.