Názor k článku Dříve byly mléčné výrobky kvalitnější. Říká kdo? od - - Čistota je lepší než dřív? Jak jsi na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2015 17:14

    - (neregistrovaný)

    Čistota je lepší než dřív? Jak jsi na to přišel?
    Nevím, školy nemám, ale dříve to bylo téměř, často zcela, bez chemie. A životnost v řádu dnů. Dnes chemie horem dolem, životnost v řádu týdnů až měsíců. Lze z toho říci, jestli byla nebo je lepší čistota? Nelze. Na druhou stranu nějaká elementární čistota musela být tehdá i dnes, aby to prošlo základními procesy (kvašení atp.).

    Dříve že mléko zkyslo? Ani náhodou. Tehdá i dnes pasterizované, takže tam chybí "hodné" bakterie, takže shnije.
    Jo, zkyslo, ale to musel člověk na ves přímo za krávou. Stejně jak dnes.

    Kdepak, já vidím největší rozdíl v požadavku obchodníků na nekonečnou životnost, a šizení/prodlužování životnosti výrobců chemií a náhražkami škrobem, guarem atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).