Vlákno názorů k článku Dříve byly mléčné výrobky kvalitnější. Říká kdo? od tutti - Mne ten clanek pripada, ze zacina od konce....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2015 20:59

    tutti (neregistrovaný)

    Mne ten clanek pripada, ze zacina od konce. Zakladem neni mleko, ale kravy a to, cim jsou krmeny a jak dobre se s nimi zachazi. To se pak teprve odrazi na kvalite mleka. Jestli se kravickam- typickym vegetariankam dava masokostni moucka a jine prumyslove smesi, misto zeleneho krmeni, tak jim muze byt akorat tak blbe. Pak to mleko uz davno nemuze byt ani zdrave, ani chutne, ale proste jen dalsi prumyslovy vyrobek, ktery si mnoho lidi spravne radsi odepre.

  • 27. 8. 2015 7:49

    Pavel (neregistrovaný)

    Krmení masokostním moučkou dělali právě komunisti, protože neměli dostatek kvalitního zeleného krmení (oni v podstatě neuměli ani udělat pořádnou siláž, krávám bylo špatně z toho, co se z té siláže stalo). Teď už se s ní dlouhou dobu nejen nekrmí, ale ani nesmí krmit.

  • 27. 8. 2015 11:39

    - (neregistrovaný)

    To víšžejó, Jasánku. Komunisti.

    Možná nejsem tak ideologicky na výši, jako ty, kapitalistický politruku, zato mi paměť ještě slouží. Pamatuji si, že BSE, tedy nemoc šílených krav, způsobená právě krmením masokostní moučkou, se objevila ne u komunistů, ale v západní Evropě.
    Krmili s tím svého času všichni, Jasánku. Ale na západě mnohem více. Měkčí hygienické limity, vyšší tlak na cenu, a výsledkem bylo BSE.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).