Dávat za sůl stovky korun nepokládám za příliš smysluplné, ale rád místo té za pětikorunu koupím nějakou 2x až 3x dražší, pokud neobsahuje přidané protispékavé látky. Nemusím se ládovat chemikáliemi, když to není nutné. A nevšiml jsem si nikdy, že by ta sůl bez protispékavých látek byla nějak "spečená" či méně sypká.
no speceni soli bez protispekavych latek se projevuje az pri vysoke vlhkosti. Jestli mate doma sucho, tak jen platite neco co nepotrebujete.
My mame doma vlhko, tak mam pytlik levne soli, kterou nabiram po lzickach, kdyz solim jidlo ve velkem kotli(spekani me netrapi, ze solnicky by se to spatne sypalo, ale lzickou ze sacku to naberu uplne v klidu). A na drobne dosolovani pouzivam solnicku v hezkem obalu, ktera je nadopovana protihrudkujicimi latkami. To je snad normalni, ne? A šetřit na soli/platit víc to je pro běžnou domácnost snad uplně zanedbatelný výdaj.
Záleží, jak ji skladujeme... v uzavíratelné sklenici se jí daří lépe než v ledabyle utěsněném sáčku, v kterém byla zakoupena.
Nicméně taktéž s těmi ,,přírodními" mám dobré zkušenosti a případné drobné hrudky jednoduše při solení rozmělním mezi prsty, s tím nemám problém... obvykle se to však nestává. Viděla jsem už obyčejnou sůl spečenou, jakoby navlhlou a méně sypkou, takže je to stejně o ničem, úplně zbytečná chemie... Stačí ji jen správně skladovat.