Ale já nejsem žádný profík, ale běžný uživatel. Na plyn jsem prostě zvyklý, na elektřinu ne a indukci nemám. Je mi srdečně jedno na čem vaří Polreich, já podle plamene poznám za jak dlouho se začne vařit voda na vajíčka.
I když rekreačně používám elektřinu s výkonnou "turbo" zónou, nikdy tu vodu neohřeju dřív než na plynu.
Nehodlám trávit čas učením se zacházet s varnou deskou a odhadovat setrvačnost ohřevu a chladnutí. Nejsem profík a na práci mám důležitější věci. Vy si klidně využívejte nejmodernějších technických vymožeností, ale věřte, že s tou kachnou mám absolutní pravdu. Ačkoli vlastním i nejmodernější troubu, pokud je čas peče se ve sporáku. Není teplo jako teplo (tedy je, ale pečení není jen o teplu, ale taky o prodění vzduchu, ohřátí bočních stěn, těsnosti atd. A to měly generace před námi vymykané lépe, s tím nic nenaděláte.
tsd