Ne proto, že to píšu....:-), ale proto, že je to holý fakt....
Pohlreicha zná promiňte každý, i malé děti.........:-), nikoho známějšího jako příklad jsem skutečně uvést nemohl, když jste chtěl to jméno.
On to nikde nepropaguje, je to kuchař, vaří - ale ptal jsem se ho na to :-). Sjezdil celý svět s vařečkou v ruce.....
U indukce máte také JEN tu hladkou plochu, kterou utřete hadrou, čili nic nedáváte do myčky.
20kg brambor v hrnci - to vaříte prasatům?, Ale abych odpověděl, záleží jak ten hrnec dopadne, odolnost skla je stejná jako u klasické sklokeramiky nebo u toho vašeho plynu, jde o stejný materiál, ale 20 kg podle mne poškodí vše, i nerezovou plynovkou desku..........
Nicméně v domácím použití se nepředpokládá, že někdo bude házet na desku 20 kg, to je malá činka............je to stejné, jako by jste se mne u dřevěné kuchyně ptal, jak dlouho můžete držet hořák autogenu u dvířek než chytnou, normální lidé, to zkrátka nedělají a tak se tomu výrobci ani nepřizpůsobují, jistě by mohlo být sklo tlustší na funkci indukce by to nemělo vliv a pevnost by byla vyšší, nebo můžete použít dvě dvojplotýnky, tím se odolnost vůči nárazu také zvýší, ale jak říkám, považuji to za nesmyslná extrém, kdyby tady ta potřeba byla, výrobci by dávno reagovali zesílením skla.