Tak jo no .....:-( , budu se opakovat (přitom by stačilo, kdyby jste se donutil přečíst celé vlákno že?)
Tak jak to píšete jsem žádné argumenty neuváděl, nesmíte vytrhávat z kontextu.........
1) s rychlostí a přesností regulace je to stejné
2) indukce je v SOUČASNÉ chvíli malinko ekonomicky náročnější a provoz, ale v domácích podmínkách to není nijak zásadní, jak se ukazuje v nově vybavovaných gastroprovozech, tak tolik zásadní už to není ani tam.....
3) ano bezpečnost je zcela neoddiskutovatelný argument, u plynu jde o otevřený oheň, čili jde o nebezpečí popálení, vznícení čehokoliv (třeba utěrky),výbuch, otrava (unikání bez hoření) - toto by myslím samo o sobě stačilo jako argument, proč plyn NE!
4) ano indukce může mít (na rozdíl od plynu) ochranu před samovznícením oleje
5) ano indukční desku stačí prostě otřít - tečka
u plynu (v závislosti na konstrukci) musíte sejmout a umýt hořáky (poté zpět poskládat), desku s prohlubněmi omýt nebo v případě nerezu odrhnout, přesto však nikdy nebude vypadat už jako nová (na rozdíl od elektriky)
6) plyn vyžaduje přívod trubkou, která v interierech překáží a hyzdí, výměny a kontroly plynových hadic, kontroly a revize plynového spotřebiče (což ovšem také něco stojí) - předpokládám neděláte......, nic z toho elektrická deska nevyžaduje, umístit ji lze kamkoliv, přivod řeší délka kabelu, plyn hadice max. 1,5m a to ještě musí být volně prověšena, takže v reálu je to pár cm od ventilu.
Jo málem bych zapomněl - stabilita hrnce na plynových hořácích a na rovné desce se opravdu srovnat nedá, zejména u některých typů.