Dýně (na trhu) v Karlíně

10. 9. 2010

Sdílet

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru!  V sobotu se konají i pravidelné Karlínské farmářské trhy. Jako hlavní motiv zvolili organizátoři DÝNĚ. Oranžovou nadílku přinese celý jeden samostatný stánek a lahůdky z dýní nabídne i restaurant Noodles, který je součástí hotelu Yasmin a specializuje se, jak název napovídá, na nudle všeho druhu z celého světa.

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

V sobotu se konají i pravidelné Karlínské farmářské trhy. Jako hlavní motiv zvolili organizátoři DÝNĚ. Oranžovou nadílku přinese celý jeden samostatný stánek a lahůdky z dýní nabídne i restaurant Noodles, který je součástí hotelu Yasmin a specializuje se, jak název napovídá, na nudle všeho druhu z celého světa.

Šéfkuchař Tomáš Kalina, který se nedávno vrátil ze stáže z jedné z nejslavnějších restaurací světa ověnčené třemi michelinskými hvězdami, slibuje, že nabídne něco moc zajímavého. 

Jako obvykle se můžete těšit na záplavu čerstvé zeleniny. Hitem dne budou lesní houby (lišky, hříbky), už zmíněné Hokaido dýně, které lze smažit, péct, vařit, a je z nich jak senzační polévka, tak i třeba odlehčená bramborové kaše – půl na půl. Dále bude k mání domácí česnek fialový z Jihočeského Neznašova a také cukrová kukuřice. Ta nejlépe chutná, když se vaří 18 až 20 minut oloupaná v hrnci s neslanou vodou, do které se hodí i svléknuté lupení – kukuřice chytne ještě silnější chuť – a podává se osolená s vetřeným máslem.

Okořeňte si život! Databáze bylinek a koření

Na Karlínský trh se po dovolené vrátí Lanka Cakes s nepřekonatelnými pečenými sušenkami, minidortíky a jinými sladkůstkami.

Novinkou tentokrát budou hned dvě pekárny, ta z Kutné hory nabízí preclíky a ta z Držkova nabídne své slavné chleby, například se sušenými švestkami.

Poprvé v Karlíně bude z Brna přivezená hraška, velmi originální směs sušeného hrachu a bezlepkových obilovin, určená k zahušťování a obalování řízků (nahrazuje trojobal – stačí voda).

Nebe chybět bohatá nabídka koření a připravených kořenících směsí, svařené víno, opečené klobásy, Rohozecké pivo a v provozu budou jako obvykle kavárny po obou stranách kostela sv.Cyrila a Metoděje.

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).