Hlavní navigace

Elektronická zdravotní evidence není jen IZIP

10. 11. 2010

Sdílet

Někomu to může znít jako rajská hudba, jinému jako otravná moderna. Elektronická zdravotní evidence se nicméně pomalu stává realitou. Probublává zespoda od zdravotních pojišťoven.  Mít záznamy o zdravotním stavu v elektronické podobě by jistě odpovídalo době a také idea kompletní zdravotnické dokumentace na jednom místě a kdykoli k dispozici se jeví být argumentačně takřka neprůstřelnou.

Někomu to může znít jako rajská hudba, jinému jako otravná moderna. Elektronická zdravotní evidence se nicméně pomalu stává realitou. Probublává zespoda od zdravotních pojišťoven. 

Mít záznamy o zdravotním stavu v elektronické podobě by jistě odpovídalo době a také idea kompletní zdravotnické dokumentace na jednom místě a kdykoli k dispozici se jeví být argumentačně takřka neprůstřelnou.

V Česku je snaha o realizaci tohoto nápadu spojena se společností IZIP. Na serveru Měšec.cz si můžete přečíst rozhovor s Markem Kuřinou z marketingového oddělení této společnosti, kde mimo jiné vysvětluje, proč nyní spolupracuje pouze s VZP, a přehled systémů elektronické zdravotní dokumentace, které nabízejí či připravují ostatní zdravotní pojišťovny.

Celý článek najdete na serveru Měšec.cz.

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).