Názory k článku Éra „univerzální hnědé“ je snad pryč

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2010 15:48

    Dupree (neregistrovaný)

    Co bych za takovou osvícenou vedoucí školní jídelny dal za časů své školní docházky! Když si vzpomenu na zelená játra a vnitřnosti, které jsme byli nuceni polykat (vracení jídla se bez zábran trestalo), chce se mi dodnes zvracet.

  • 22. 5. 2010 4:25

    kolemjdouci (neregistrovaný)

    Měl na mysli játra se žlučí jak jde i dodnes občas v supermárketech v každém 10tém balení mražených jater koupit(někdo to ani nepozná kůli chemické degradaci chuťových buněk z éček a rychlosoli)..
    Já mám také nekolikeré zážitky z komunistických i postkomunis­tických jídelen :) zažil sem to jen až po možnost volby ze dvou obědu a vydávalo se na papírovou kartičku.
    V komunistické jídelně nejlepší jídla:
    1. Krupicovka s hnusným omastkem.
    2. Nudle s mákem a hnusným omastkem.
    3. neidentifi­kovatelná vodová polívka
    V postkomunistické jídelně
    ty stejné jídla jako v komunistické akorat je volba druhého (obdobně hnusného jídla).
    Třeba 1. jídlo hnusná rozblemtaná čočková/hrachová kaše(nešlo to ani poznat) s tvrdým masem a hnusným přepaleným omastkem a okurkou a nebo 2. bramborová kaše s vařenou mrkví.(vařená mrkev byla fakt super „mnamka“ akorat tak na poblití .. oni to vařili tak že uvařili mrkef a rozňahňali ji a pridali do toho mouku a znova uvařili).

  • 17. 9. 2010 16:03

    TOm (neregistrovaný)

    Nevím jak ve školních jídelnách já musím chodit do závodky do Aramarku nebo si jídlo nosit z domu.
    Tyto organizace a je jedno jestli jde o Sodexo , Eurest nebo Aramark jsou defakto gastromafie, které prodávají jídlo, které by nežral ani pes. Vše z prášku bez chuti a zápachu, průsvitná nepoživatelná masa, případně za maso vydávaná pomletá koule pochybné existence. A když se člověk ozve, že není spokojen tak na něj koukají jak na vraha, že se vůbec někdo opovážil jim to "skvělý" jídlo otřískat o hlavu. Cena za kterou to prodávají se pohybuje okolo 65Kč, suroviny jsou tak ani ne za 20, a dotovaná cena je např.30kč , rozdíl doplácí organizace a jedinej kdo z toho něco má jsou oni. Strávník je zde v druhé řadě.
    A ty jejich kecy o tom jak dbají na kvalitu a zkvalitnování služeb... blá blá blá, 100x vychválenej prd jím zůstane. Problém je v tom, že ty dotace jdou přes danou organizaci a spousta lidí si pak řekne... no jo co za tech 30Kč někde i třeba 10(!)Kč můžu chtít.Celý problém je v pokřivení trhu, který paradoxně zavinily odbory.
    Kdyby si to člověk musel zaplatit sám tak by je s takovym blafem za 65-70Kč poslal rychle někam a milé firmy Aramark Sodexo atd. pokud by s tím nic neudělaly by se šly rychle klouzat.

    takže nadpis článku že UHO už je pryč je trochu mimo mísu, protože tyto milé firmy je s oblibou používají úplně na všechno. Mimochodem dodává se to v obalech co připomínají odpadkové koše, to hovoří za vše. Dobrou chuť !!!

  • 18. 9. 2010 9:21

    Breck (neregistrovaný)

    U nás ve firmě nejdříve "vařil" Eurest a po několika letech,díky stížnostem zaměstnanců nastoupilo Sodexo.Strava je prakticky srovnatelná a UHO vládne.
    Jen bych oponoval v tom,že za to mohou odbory.ˇUplně by stačilo,kdybychom místo dotace na oběd dostali stravenky.Mnoho strávníků by si rozmyslelo,jestli půjdou na "chutný" oběd do závodní "restaurace", nebo si za stravenky jídlo koupí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).