Bohužel je to tak. To že se teď snaží eliminovat transmastné kyseliny je dáno tím že to předtím byli ti největší škůdci v téhle oblasti. O problému s transmastnými kyselinami se dávno vědělo už od 80. let, ale protože veřejnosti to bylo neznámé, tak se všichni tvářili jako že nic. Dneska taky víme, že vysoký příjem kyseliny linolové je nebezpečný a naprosto nepřirozený. Dokud tady budeme mít společnosti jako Unyl ever , tak se těch pekelných rostliných tuků hned tak nezbavíme.
Američani především jedí hodně a málo se hýbou, to je podstata problému.
Jinak se ale o moc hůře než lidé v EU nestravují, možná spíš naopak. Ono se třeba hodně omílá, že jsou pořád ve fastfoodu, jenže v USA je těch fastfoodů nesrovnatelně širší výběr a není to zdaleka jen o hamburgerech...
A třeba kvalita a dostupnost hovězího masa je tam určitě lepší než u nás.
Mimochodem ty nyní v EU slavně zaváděné nutriční štítky jsou v USA běžné už určitě víc než 10 let :-)
"A třeba kvalita a dostupnost hovězího masa je tam určitě lepší než u nás."
No, dostupnost není problém ani u nás. A co se týče kvality, tak technologie rúžový sliz, separát, lepené maso pocházejí právě z USA. A co se týče škodlivin, tak například přípustný limit DDT je v USA 10x vyšší, nežli v EU.
"Mimochodem ty nyní v EU slavně zaváděné nutriční štítky jsou v USA běžné už určitě víc než 10 let :-)"
Zajímavé. Tohle je u nás na obalech potravin přinejmenším desítky let.