Američani především jedí hodně a málo se hýbou, to je podstata problému.
Jinak se ale o moc hůře než lidé v EU nestravují, možná spíš naopak. Ono se třeba hodně omílá, že jsou pořád ve fastfoodu, jenže v USA je těch fastfoodů nesrovnatelně širší výběr a není to zdaleka jen o hamburgerech...
A třeba kvalita a dostupnost hovězího masa je tam určitě lepší než u nás.
Mimochodem ty nyní v EU slavně zaváděné nutriční štítky jsou v USA běžné už určitě víc než 10 let :-)
"A třeba kvalita a dostupnost hovězího masa je tam určitě lepší než u nás."
No, dostupnost není problém ani u nás. A co se týče kvality, tak technologie rúžový sliz, separát, lepené maso pocházejí právě z USA. A co se týče škodlivin, tak například přípustný limit DDT je v USA 10x vyšší, nežli v EU.
"Mimochodem ty nyní v EU slavně zaváděné nutriční štítky jsou v USA běžné už určitě víc než 10 let :-)"
Zajímavé. Tohle je u nás na obalech potravin přinejmenším desítky let.