Nejsa v tomto odborník, kdysi jsem se ptal, a bylo mi vysvětleno, že potravinářská pšenice obsahuje převážně lepek, krmná pšenice zase převážně škrob. Tak nějak jsem kdysi pojal podezření, že pokud nechci dělat těsto, tak je lépe kupovat krmné obiloviny. Ale nerozumím tomuto tématu.
Ale ono se dnes vše dělá jen naoko. Což má a bude mít důsledky. Nejen v mase, ale všude.
Dnes se naoko učí ve škole, naoko vychovávají děti (jen proboha žádná autorita a disciplína, to by ničilo dětskou osobnost), naoko se hospodaří (virtuální papírky se kreativně účetně přesýpají či přímo vyrábějí sem a tam).
Naoko se peče chleba (ani kvasit se pořádně nenechá, ačkoli je to základ pro stravitelnost), jogurty se dělají ze škrobu, sýry z řepky a sóji, a stejně tak je to s ostatním.
Odpad je dnes surovina, která se ochutí, nabarví a naformuje – a je z něj super poživatina v supermarketech.