Na tradičním místě, u kostela pod staletými platany bude v sobotu 21. dubna 2012 slavnostně zahájen již třetí ročník Karlínských farmářských trhů.
Karlínské farmářské trhy budou i v letošním roce pečovat o vaše zdravé vaření a mlsání. Potkáte své oblíbené a známé farmáře, ale také nové tváře, které ještě rozšíří sortiment s ohledem na aktuální nabídku sezóny, což platí zejména pro ovoce a zeleninu. V nabídce na stáncích naleznete českou tradici, v malé míře i něco evropského, co české být nemůže, protože moře tady prostě nemáme. Pojďme se podívat blíže na nabídku prvního trhu letošního roku.
Více o trhu: Karlínské farmářské trhy
Farmářské trhy obecně jsou pro mnohé z vás symbolem čerstvé zeleniny. A tu v Karlíně rozhodně dostanete, protože vám ji bude postupně vozit několik pěstitelů … až ovšem vyroste. Zatím je výběr omezený, skladový a skleníkový. S tím sebelepší farmářský organizátor nic nezmůže. Sami se však můžete stát pěstitelem bylinkovým, protože na trhu budou čerstvé sazeničky bylinek, které si doma můžete přesadit a ony vám budou po zbytek roku dávat lístky k dochucení vašich kulinářských dobrot.
Na trhu budou také čerstvé těstoviny a u stejného stánku nabídnou i občerstvení z prodávaných surovin. A když už jsme u občerstvení, které k pohodě pod platany prostě patří, můžete se těšit i na staročeské placky a originální české pivo.
Budou dorty, k nim dobrá káva, také jogurty nebo kysaný francimel z Farmy rodiny Němcovy, která patří ke stálicím Karlínských trhů. Dále sýry, vajíčka, uzeniny. Uzenáři budou jako vždy početně zastoupeni, abyste si mohli vybrat a srovnat. K uzeninám chleba a pečivo, na pečivo med a na záběr – ryby. „Milovníky ryb potěšíme skutečně,“ slibují pořadatelé. „Čerstvé ryby, i mořské, všechno české být nemůže, rybí speciality Catch me, v jejichž pojetí je rybí salát ne ta plastová omáčka z obchodu, a Blatenská ryba.“