Farmářské trhy v Plzni zahajují už pátou sezónu

26. 3. 2014

Sdílet

Pátá sezóna Plzeňských farmářských trhů startuje v sobotu 29. března. Návštěvníci nejvíce oceňují vysokou kvalitu, dohledatelný původ potravin a kontakt s pěstiteli či chovateli.

V sobotu 29. března 2014 se letos poprvé sejdou milovníci fajnového jídla do Pallovy ulice a na nádvoří hotelu Gondola v Plzni. Vypuknou totiž Plzeňské farmářské trhy. Zhruba čtyřicet pět prodejců toho nejlepšího jídla, jaké produkují české farmy, pekařství, uzenářství, nabídne své pochoutky natěšené plzeňské veřejnosti. Trhy začínají v 8 hodin a končí ve 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Pátá sezóna Plzeňských farmářských trhů

Již tradiční Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve čtrnáctidenním intervalu, od 29. března až do 20. prosince.

Cílem sdružení ENVIC, které je pořadatelem Plzeňských farmářských trhů, bylo a je vytvářet prostor a podmínky pro prodej prvotřídních, tuzemských sezónních potravin. „Ani po čtyřech sezónách neslevujeme z kvality. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu, dohledatelný původ potravin a kontakt s pěstiteli či chovateli. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor trhů.

Farmáři, pekaři, řezníci, sýraři…

Na prvním Plzeňském farmářském trhu v roce 2014 se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech. Pekaři ze dvou pekáren – Rendl ze Sušice a z Dobřan – napečou křupavé pečivo. Vynikající koláče a kávu připraví i Anděl Station z Plzně. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les. Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Matějka z Letin, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Šnebergr ze Železné Rudy a Zelený z Drouhavče. Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova.

Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov, Stvolenská moštárna a pan Ilgner ze Šťáhlav. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy, biofarmy Belina a chráněné dílny Simabelle. Vejce od slepic chovaných ve volných výbězích přiveze pan Martínek z Osvračína. Ani „Čerstvá pasta“ vyráběná v Karlových Varech nebude na těchto farmářských trzích chybět. Také koření od Davídka provoní Mlýnskou strouhu. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a kořenová zelenina.

Více o trhu: Plzeňské farmářské trhy

Podrobnosti o těchto i dalších farmářských trzích v celé ČR najdete v našem katalogu farmářských trhů.

FARMÁŘSKÉ TRHY – termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR

Připravili jsme pro vás:

Použité zdroje: TZ Plzeňské farmářské trhy 

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).